Je bekijkt nu WERKZAAMHEDEN AAN DE WELTERLAAN, BURGEMEESTER GIJZELSLAAN EN BENZENRADERWEG

WERKZAAMHEDEN AAN DE WELTERLAAN, BURGEMEESTER GIJZELSLAAN EN BENZENRADERWEG

  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:2 minuten gelezen

De gemeente gaat werken aan de Welterlaan, de Burgemeester Gijzelslaan en de Benzenraderweg. Mede om de wateroverlast die hevige regenval kan veroorzaken te voorkomen.

Een geheel nieuw regenwatersysteem moet de wateroverlast oplossen. Het bestaande rioolstelsel is een gemengd rioolstelsel waarbij het vuil- en regenwater samen in een buis worden afgevoerd. Dit bestaande rioolstelsel wordt omgebouwd naar een gescheiden rioolsysteem waarbij vuil- en regenwater apart worden afgevoerd.

Regenwatergoot in het midden van de weg

Dat betekent dat er een geheel nieuw regenwatersysteem aangelegd wordt, bestaande uit een “omgekeerd wegprofiel” met regenwatergoot in het midden van de weg. Het regenwater wordt afgevoerd door een nieuw te leggen regenwaterriool onder die regenwatergoot. Dit nieuwe regenwatersysteem is beter bestand tegen de steeds heftigere regenbuien die in de toekomst vaker verwacht worden.

Vervanging van de verhardingsconstructie

Gelijktijdig wordt de bestrating inclusief fundering in de Welterlaan/Burgemeester Gijzelslaan vernieuwd.

Definitief Ontwerp

Op verzoek van bewoners zijn er enkele veranderingen in het ontwerp aangebracht. In het definitieve ontwerp zijn op plekken waar het mogelijk is, bomen aangebracht. Ook komt er tussen twee boomeilanden een laad- en losplaats.

Wanneer worden de werkzaamheden uitgevoerd?

Inmiddels is het definitieve ontwerp klaar en zijn we bezig met de aanbestedingsprocedure voor de aannemer. Naar verwachting starten we in april 2018 met de werkzaamheden en duren deze in totaal 8 tot 10 maanden. Meer informatie over de planning en bereikbaarheid volgt zo snel mogelijk.

overzichtstekening-welterlaan-januari-2018

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.