Je bekijkt nu Blijf op de hoogte: het Romeins Kwartier in ontwikkeling

Blijf op de hoogte: het Romeins Kwartier in ontwikkeling

  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Dit is een bericht van de Gemeente Heerlen

Er zou op dinsdag 15 februari een bijeenkomst zijn rondom de ontwikkelingen binnen het Romeins Kwartier. Vanwege de onzekerheid over hoeveel publiek er binnen de geldende coronamaatregelen welkom was, is besloten de avond uit te stellen naar een later moment. In plaats daarvan hebben we een nieuwsbrief opgesteld. Hierin is wethouder Jordy Clemens aan het woord en brengen we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Programma in het Romeins Kwartier

Het Romeins Kwartier groeit toe naar een heus kwartier vol musea. Want komende maanden opent het Nederlands Mijnmuseum zijn deuren in het voormalige mijnwerkerswarenhuis Kneepkens aan de Dr. Poelsstraat, vlakbij het Thermenmuseum. Op 19 februari organiseerden het Nederlands Mijnmuseum, Visit Zuid-Limburg en gemeente Heerlen de oplevering van de renovatie van Warenhuis Kneepkens en de lancering van zowel de Mijnroute als de Pungelroute. Kijk voor meer informatie op de site van Visit Zuid-Limburg

Vanaf 1 mei is het Mijnmuseum officieel geopend en kunnen bezoekers over vier verdiepingen en in een eigentijdse vorm – met een knipoog naar de oorspronkelijke warenhuisfunctie van het gebouw – allerlei facetten van het mijnverleden ervaren. De oorspronkelijke locatie van het Mijnmuseum, het monumentale schacht- en ophaalgebouwtje van de Oranje-Nassaumijn I, blijft daarnaast functioneren als museumlocatie waar u objecten uit het ondergrondse mijnbedrijf kunt zien en beleven. Meer informatie over het programma in het Romeins Kwartier vindt u terug op de site van Romeins Kwartier Heerlen.

Werkzaamheden in het Romeins Kwartier: Coriovallumstraat afgesloten voor verkeer

Vanaf februari 2022 starten de werkzaamheden in de Coriovallumstraat en wel tussen de ABP-tuin en de rotonde met de Kruisstraat. Doorgaand verkeer is tijdens de werkzaamheden niet mogelijk. Het wegdek wordt over de gehele breedte vervangen. Naar verwachting is het werk half april 2022 klaar.