Parkeervergunning op kenteken

Parkeerbeleid

In Heerlen zijn gebieden waar een parkeervergunning nodig is. Deze regels gelden per 1 juli 2017. Vanaf deze datum kunt u als bewoner of ondernemer maximaal twee vergunningen aanvragen. Per vergunning kunt u één kenteken opgeven. Voor bezoekers heeft u de mogelijkheid om kraskaarten aan te kopen.

De parkeervergunningen zijn in de meeste vergunninggebieden geldig op werkdagen van 9.00 uur tot 18.00 uur, zaterdag tot 17.00 uur, koopavond (donderdag) tot 21.00 uur. Op zondag kunt u zonder vergunning parkeren. De tijden kunnen per sector afwijken. Kijkt u op de borden. Een parkeervergunning is 6 maanden geldig. U krijgt een betalingsverzoek voor het verlengen van de parkeervergunning.

Kraskaarten voor bezoek

Bewoners van vergunninggebieden (ook niet vergunninghouders) kunnen kraskaarten kopen om hun bezoek te laten parkeren. Er zijn 3 soorten:

  • kaarten waarmee u maximaal één uur kunt parkeren;
  • kaarten waarmee u maximaal twee uur kunt parkeren;
  • kaarten waarmee u gedurende de hele dag kunt parkeren.

Alle bewoners en bedrijven gevestigd binnen het vergunningengebied kunnen per kwartaal voor 96 uur (één set) kraskaarten kopen. Per adres is per kwartaal één set toegestaan. U moet hiervoor persoonlijk naar de balie komen. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Neem wel een geldig legitimatiebewijs mee. De kraskaarten zijn geldig t/m 31 december 2018. Bewoners van een parkeervergunninggebied kunnen naast de kraskaarten voor bezoekers ook extra kraskaarten voor hun mantelzorgers aanschaffen.

Kenteken wijzigen op vergunning

Vanaf 1 juli 2017 staat nog maar één kenteken op uw parkeervergunning. Krijgt u een andere auto, geef dan de kentekenwijziging door. Doet u dit online, dan betaalt u direct via iDEAL of met uw creditcard. U krijgt de nieuwe vergunning met de post thuisgestuurd. Geeft u de wijziging niet online maar op een andere manier door, dan krijgt u van de gemeente bericht wanneer u de nieuwe vergunning aan de balie van het Stadhuis kunt afhalen. U betaalt aan de balie.

Vragen?

Heeft u een vraag, bel dan met 14 045.

Meer informatie?

Klik hier om het visie- en ambitiedocument van de gemeente Heerlen in te zien, zoals vastgesteld in april 2016.