Je bekijkt nu Duurzaam Lindeveld

Duurzaam Lindeveld

  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Zoals jullie wellicht weten lopen er initiatieven om Lindeveld duurzamer te maken. Initiatieven samen met onder andere onze goede buur Obvion. Het is de bedoeling om op basis van collectieve verduurzamingsprojecten onze huizen te verduurzamen voor een aantrekkelijke prijs. Na de informatieve wijkavond bij Obvion willen wij graag met jullie de volgende stap in het verduurzamen zetten. De WoonWijzerWinkel organiseert de komende periode twee informatiebijeenkomsten:


• Woensdag 30 maart om 19.00 uur – thema: isolatie
• Woensdag 6 april om 19.00 uur – thema: zonnepanelen, warmtepomp en airconditioning


Beide avonden zal een installateur je meenemen in de verschillende isolatiemogelijkheden. Op deze avonden kun je je aanmelden voor een vrijblijvend bezoek van een installateur. Door de hulp van de WoonWijzerWinkel zijn we verzekerd van betrouwbare installateurs en komen we mogelijk in aanmerking voor een collectieve korting indien er voldoende afnemers zijn. Ook kunnen de leveranciers een korting geven bij meerdere
afnemers. Je hebt dubbel voordeel. Ten eerste de korting en ten tweede hoef je zelf geen leveranciers te vergelijken. Dit heeft de WoonWijzerWinkel al voor jou gedaan. Op verschillende plaatsen in onze wijk vinden er duurzaamheidsprojecten plaats op individueel niveau en dat is prachtig om te zien. Zo heeft de beheerder van ‘de Ambachtsschool’, op verzoek van Obvion, 268 moderne zonnepanelen geplaatst met een verwachtte opbrengst die gelijk staat aan het energieverbruik in 50 woningen. Het zou fantastisch zijn als Brightlands en APG dit mooie voorbeeld zouden volgen.
Maar ook onze eigen bewoners blijven niet achter; op steeds meer huizen prijken zonnepanelen en wordt gesproken over isolerende maatregelen.
Het nieuwste initiatief van de initiatiefgroep Duurzaam Lindeveld is om de website van Lindeveld te gaan gebruiken voor het delen van duurzaamheidsinitiatieven in de wijk. Via de website www.buurtbelangenlindeveld.nl zullen o.a. bewoners hun ervaringen
gaan delen. 

Aanmelden kan middels onderstaand formulier:

Aanmelden kan voor een enkele avond of beide avonden.