RENOVATIE WELTERLAAN

  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Renovatie Welterlaan en Benzenraderweg

Ernstige verkeershinder verwacht in 2018

Gemeente Heerlen gaat werkzaamheden uitvoeren in de Welterlaan, Burgemeester Gijzelslaan en een gedeelte van de Benzenraderweg.

Redenen voor de werkzaamheden

De belangrijkste reden voor het uitvoeren van de werkzaamheden is het oplossen van de wateroverlast problemen in het achterliggend gebied zoals de Benzenraderweg.

Oplossing gescheiden afwateringssysteem

Een geheel nieuw regenwatersysteem moet de wateroverlast oplossen. Het bestaande rioolstelsel is een gemengd rioolstelsel waarbij het vuil- en regenwater samen in een buis worden afgevoerd. Werkzaamheden aan de Welterlaan, Burg. Gijzelslaan en Benzenraderweg. Dit bestaande rioolstelsel wordt omgebouwd naar een gescheiden rioolsysteem waarbij vuil- en regenwater apart worden afgevoerd.

Regenwatergoot in het midden van de weg

Dat betekent dat er een geheel nieuw regenwatersysteem aangelegd wordt, bestaande uit een “omgekeerd wegprofiel” met regenwatergoot in het midden van weg. Het regenwater wordt afgevoerd door een nieuw te leggen regenwaterriool onder die regenwatergoot. Dit nieuwe regenwatersysteem is beter bestand tegen de steeds heftigere regenbuien die in de toekomst vaker verwacht worden.

Vervanging van de verhardingsconstructie

Gelijktijdig wordt de bestrating inclusief fundering in de Welterlaan/Burg. Gijzelslaan vernieuwd zodat deze de komende jaren de verkeersbelasting weer aan kan.

Wanneer worden de werkzaamheden uitgevoerd?

Op dit moment worden de voorbereidingswerkzaamheden uitgevoerd. Wij streven ernaar dat in augustus 2017 de tekeningen en bijbehorende omschrijvingen van de werkzaamheden klaar zijn. In januari 2018 is bekend welke aannemer de werkzaamheden gaat uitvoeren. In maart 2018 kan dan gestart worden met de uitvoering. De totale uitvoering van het project wordt geschat op tot 10 tot 12 maanden.

Meer informatie:

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.