EEN OPENBARE OPLAADBAAL ELEKTRISCHE AUTO AANVRAGEN

  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Nieuw in Heerlen: vraag een openbare oplaadpaal elektrische auto aan

Mensen die hier wonen of werken kunnen vanaf nu ook een openbaar oplaadpunt voor elektrische auto’s aanvragen: dichtbij hun huis of bij hun werk in Heerlen. Met deze maatregel wil de gemeente beter aansluiten op de wens van steeds meer mensen om milieuvriendelijker te rijden en het elektrisch rijden stimuleren.

Vanaf nu kunnen mensen die elektrisch rijden een oplaadpaal in hun eigen wijk of een punt dichtbij hun werk regelen in Heerlen. De oplaadpaal en de bijbehorende parkeerplek blijven openbaar en kunnen dus wel door iedereen mét een elektrische auto worden gebruikt.

Voorwaarden zijn dat de aanvrager geen parkeergelegenheid op eigen terrein heeft, aan huis of op het werk, en een elektrische auto rijdt of gaat rijden. Qua parkeertarieven en parkeervergunningen blijven de huidige regels gelden. Hiermee wordt bedoeld dat bijvoorbeeld een parkeerplek met een vergunning door een openbare laadpaal geen plaats wordt waarvoor geen vergunning meer nodig is.

Vattenfall/Heijmans heeft in Heerlen een concessie gekregen om laadpalen in de openbare ruimte te leveren. Mensen kunnen met een pasje van Vattenfall hun elektrische auto opladen: in Heerlen voor 22 cent per kWh. De oplaadpas is ook te gebruiken voor laadpalen van andere aanbieders en andersom. De aanvraagprocedure duurt maximaal 14 weken en is in handen van Vattenfall. De gemeente toetst wel op criteria zoals verkeersveiligheid.

Meer informatie:

Vraag direct een openbaar oplaadpunt aan (zie rechterkolom op deze pagina). Ook op www.vattenfall.nl vindt u veel informatie over elektrisch rijden en het aanvragen van een openbare oplaadpaal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.