Je bekijkt nu Buurtdiner Lindeveld: Soirée Méditerranée

Buurtdiner Lindeveld: Soirée Méditerranée


Evenementgegevens


Op zaterdagavond 20 mei 2017 organiseert Stichting Buurtbelangen Lindeveld vanaf 18.15u weer een zogenaamd “rolling dinner” oftewel het “Lindeveld Buurtdiner” , dit keer als voorjaarseditie !! Voor velen is dit buurtdiner inmiddels al een bekend fenomeen. Wij zoeken naar een combinatie van jongere en oudere (volwassen) buurtbewoners die het leuk vinden om te kokkerellen, maar die vooral op zoek zijn naar een gezellige avond in en met de buurt.

“Hoe werkt dit dan?”, vraagt u zich vast af. Nou, het is heel simpel. De avond bestaat uit een gezamenlijk aperitief op 1 locatie. Hier wordt de groep na een gezellige ontvangst gesplitst in kleinere groepjes, die per gang wisselen. Na een verrassend voor-, hoofd- en nagerecht op wisselende locaties in de wijk, komt de gehele groep uiteindelijk weer samen voor een afsluitend kopje koffie of thee.

U geeft zich per email op voor deze avond. Uiterlijk 1 week voor aanvang, ontvangt u de “opdracht” om op die avond in mei voor maximaal 4 tot 8 personen te zorgen voor ofwel een voorgerecht, of een hoofdgerecht, of een nagerecht met een bijpassend drankje bij u thuis. U weet echter NIET vooraf wie er tijdens deze gang bij u aan tafel schuiven. Deze gang mag u vervolgens geheel naar eigen wens invullen. Dat hoeft echt geen culinair hoogstandje te zijn, maar het zou leuk zijn als het thema “Soirée Méditerranée” op de één of andere wijze naar voren komt. Dit kan zijn in de vorm van een specifiek gerecht, maar dit mag ook zijn in de vorm van aankleding van de tafel, een grappige “menukaart” of elk ander idee dat eventueel een link heeft met het thema. De kosten voor de verzorging bij u thuis zijn voor eigen rekening. Na elke gang wisselt u van “locatie” en dus ook van gezelschap, waardoor het elk uur weer een verrassing is, bij wie, maar vooral met wie u de tafel deelt. Kortom, een “table d’hôte” die steeds wisselt. De “afstand” die u tussen de gangen aflegt is beperkt, want u blijft in Lindeveld. Na elke gang ligt er bij de gastheer- of gastvrouw van dat moment weer een envelop klaar, met een instructie voor een volgend adres. Koppels blijven die avond overigens wel steeds samen, maar wij vinden het juist ook leuk als alleenstaanden zich melden voor deze avond. “Koppels” mogen die avond uiteraard ook voor de gelegenheid samengesteld zijn, bijvoorbeeld 2 zussen, 2 buurmannen, 2 vriendinnen of 2 studenten uit de buurt, mits er 1 adres is voor het toegewezen gerecht. Ook voor vegetariërs is er een oplossing, mits u dit vooraf aangeeft. Schroom dus niet en ga de uitdaging aan. Bent u al jarenlang in het bezit van het lekkerste recept voor “Spaanse gazpacho”, maakt u de heerlijkste Griekse moussaka, staat in uw stadstuin tegen die tijd de mooiste Bougainville in bloei,  is “Pasta” uw passie, of bereidt u de lekkerste Tiramisu van heel Lindeveld ……… dan kunt u zich uiterlijk tot 1 mei a.s. aanmelden.

Aanmelden: