Je bekijkt nu Buurtdiner Lindeveld: 6 oktober “Oost, west, thuis best”!

Buurtdiner Lindeveld: 6 oktober “Oost, west, thuis best”!


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Locatie: Plein
  • Categorieën:

Met dit thema, kun je tijdens ons 5e buurtdiner alle kanten op! Of je nu heerlijk Oosters kookt in een “duizend-en-één nacht” setting, of geweldig goed bent in stoere “wild west big ribs” op de barbecue, of juist het liefst lekker Limburgs kookt en huiseigen specialiteiten op tafel tovert…het kan en mag allemaal!!

Op zaterdagavond 6 oktober 2018 organiseert Stichting Buurtbelangen Lindeveld vanaf 18.15u  weer een zogenaamd “rolling dinner” oftewel  het “Lindeveld Buurtdiner” dit keer als herfsteditie !! Voor velen is dit buurtdiner inmiddels een bekend fenomeen. Wij zoeken naar een combinatie van jongere en oudere (volwassen) buurtbewoners die het leuk vinden om te kokkerellen, maar die vooral op zoek zijn naar een gezellige avond in en met de buurt. “Hoe werkt dit dan?”, vraag je je vast af. Nou, het is heel simpel. De avond bestaat uit een gezamenlijk aperitief op 1 locatie. Hier wordt de groep na een gezellige ontvangst gesplitst in kleinere groepjes, die per gang wisselen. Na een verrassend voor-, hoofd- en nagerecht op wisselende locaties in de wijk, komt de gehele groep uiteindelijk weer samen voor een afsluitende borrel.

Je geeft je per email op voor deze avond. Uiterlijk 1 week voor aanvang, ontvang je de “opdracht” om op die avond in oktober voor maximaal 4 tot 8 personen te zorgen voor ofwel een voorgerecht, of een hoofdgerecht, of een nagerecht met een bijpassend drankje  bij jou thuis. Je weet echter NIET vooraf wie er tijdens deze gang bij jou aan tafel schuiven. Deze gang mag je vervolgens geheel naar eigen wens invullen. Dat hoeft echt geen culinair hoogstandje te zijn, maar het zou leuk zijn als het thema “Oost, west, thuis best” op de één of andere wijze naar voren komt. Dit kan zijn in de vorm van een specifiek gerecht, maar dit mag ook zijn in de vorm van aankleding van de tafel, een grappige “menukaart” of elk ander idee dat eventueel een link heeft met het thema. De kosten voor de verzorging bij jou thuis zijn voor eigen rekening. Na elke gang wissel je van “locatie” en dus ook van gezelschap, waardoor het elk uur weer een verrassing is, bij wie, maar vooral met wie je de tafel deelt. Kortom, een “table d’hôte” die steeds wisselt. De “afstand” die je tussen de gangen aflegt is beperkt, want je blijft in Lindeveld. Na elke gang ligt er bij de gastheer- of gastvrouw van dat moment weer een envelop klaar, met een instructie voor een volgend adres. Koppels blijven die avond overigens wel steeds samen, maar wij vinden het juist ook leuk als alleenstaanden zich melden voor deze avond. “Koppels” mogen die avond uiteraard ook voor de gelegenheid samengesteld zijn, bijvoorbeeld 2 zussen, 2 buurmannen, 2 vriendinnen of 2 studenten uit de buurt, mits er 1 adres is voor het toegewezen gerecht. Ook voor vegetariërs is er een oplossing, mits je dit vooraf aangeeft. Schroom dus niet en ga de uitdaging aan. Ben je al jarenlang in het bezit van het lekkerste recept voor “Oosterse Tom Kha Kai soep”, maak je de heerlijkste grillgerechten, schrijf je moeiteloos een Europees of Amerikaans kookboek,  is het maken van “Limburgs zuurvlees” jouw passie, of bak je de lekkerste  vlaaien van heel Lindeveld ……… dan kun je je uiterlijk tot 15 september a.s. opgeven voor dit buurtdiner op 6 oktober via onderstaand formulier.

Deelname aan het buurtdiner is inmiddels erg populair. En wegens beperkte capaciteit, geldt een maximum van 50 deelnemers. Verzeker je daarom snel van een lekker plekje aan deze buurt table d’hôte!

 

Aanmelden buurtdiner 6 oktober 2018

De aanmelding is gesloten.