Bevrijdingsfeest Heerlen


Evenementgegevens


Bevrijdingsfeest Heerlen – 75 jaar bevrijding

Loop mee met de ‘liberationwalk’ op 17 september ‘in de voetsporen van de bevrijders’.

Op 17 september 2019 is het precies 75 jaar geleden dat de Amerikanen met hun jeeps en tanks het Bekkerveld opreden, waarmee in feite de bevrijding van Heerlen begon. Door Duitse tegenstand werd de rest van Heerlen op 18 september bevrijd. Om bij dit bijzondere moment van de Heerlense geschiedenis stil te staan, houdt het Comité 4&5 mei, samen met andere organisaties waaronder onze buurtvereniging, een bevrijdingswandeling/ optocht op dinsdag 17 september. Gestart wordt om 17.30 uur in Welten, vervolgens wordt een korte stop ingelast op het Bekkerveld waarna de stoet, met muzikale begeleiding door een piper en legervoertuigen, verder trekt richting Hesselleplein. Dat is tevens het eindpunt en wordt het bevrijdingsvuur ontstoken door burgemeester Roemer. Het Heerlens Pancratiuskoor zingt dan het Wilhelmus. Tijdens de wandeling kunnen met name de jonge deelnemers rekenen op een traktatie. Bij aankomst op het Hesselleplein is er voor iedereen nog een drankje.
De organisatie is bijzonder verheugd met de aanwezigheid van een zgn. ‘Clubmobile’ oftewel een mobiele kantine met koffie
en donuts uit de oorlog.

Wat vragen wij van u, als inwoners langs de route en op het Hesselleplein?

‘Hang de vaan oet’, Nederlands, Amerikaans, Engels… de vlaggen van de geallieerden die ons hebben bevrijd. En natuurlijk: ook u mag deelnemen aan de wandeling. Heeft u tijd om hand en spandiensten te verrichten op deze dag dan wordt dit zeer op prijs gesteld. Meld u graag aan via eelco.mostert@stamicarbon.com of info@buurtbelangenlindeveld.nl.